Verona

Chișinău ➜ Verona (Tur)


Verona ➜ Chișinău (Retur)

Verona, în regiunea Veneto din nord-estul Italiei, este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Italiei, renumit pentru sezonul de operă de vară. Acesta a fost un oraș înfloritor și de succes, iar astăzi magazinele și cafenelele umplu benzile medievale atractive ale centrului istoric.

Verona a fost un oraș important roman și este bogat în situri arheologice, dintre care cel mai mare este Arena Romană, unde în prezent se fac opere de vară. Centrul istoric al orașului Verona se află în interiorul zidurilor orașului într-o curbă strâmtă a râului Adige.

Imediat în interiorul zidului orașului este Piazza Brà, un spațiu larg deschis, dominat de impunătoarea Arenă Romană. Centrul de informare turistică din Verona este în apropiere, amplasat în zidul vechi al orașului, spre dreapta. Via Mazzini, o stradă pietonală elegantă, pavată cu marmură strălucitoare se îndreaptă direct spre inima orașului, spre Piazza Erbe. Cel mai bine e să aveți în acest moment o hartă sau un ghid și să vă plimbați în frumoasele benzi istorice descoperind farmecele Veronei.

Shakespeare, puțin probabil să fi pus piciorul în Verona, însă faimoasa sa lucrarea a dus la crearea Traseului Romeo și Julieta. Orașul organizează diverse inițiative „romantice”, cu numeroase  evenimente de Ziua Îndrăgostiților.

Cele două centre principale din Verona, unde vă puteți opri pentru o băutură sau o masă ușoară, sunt Piazza Brà și Piazza Erbe. Dintre cele două, Piazza Erbe are o atmosferă mult mai plăcută și veți găsi o mulțime de localnici, dar sunt destul de scumpe. Piazza Brà este mai mult o arteră unde veți plăti mult pentru o experiență mai degrabă turistică.

Pentru mese mai ieftine sau mai atmosferice, încercați să rătăciți prin micile benzi ale centrului istoric. Restaurante și baruri sunt împrăștiate în centru – încercați să le observați la prânz, aglomerate de localnici. Un bar de vin vă poate servi cu câteva feluri de mâncare ieftine, precum și o serie de vinuri.