Veneția

Chișinău ➜ Veneția (Tur)


Veneția ➜ Chișinău (Retur)

Veneția este un frumos oraș situat în nord-estul Italiei, renumit pentru un sistem de transport complex de canale interconectate. A fost descris ca cel mai frumos oraș, construit de om și unul dintre cele mai romantice orașe din Europa. Veneția mai este cunoscută și pentru arta, arhitectura și cultura sa.

Veneția este apreciată ca un loc celebru pentru îndrăgostiți, artiștii și poeți. Este un oraș magic care se întinde pe numeroase insule mici. Este numit adesea orașul „gondola”, vehicul folosit pentru a traversa numeroase canale care trec prin zonă.

În Veneția veți găsi numeroase clădiri istorice, atât cu interioare moderne, cât și cu modelele tradiționale care sunt comune peste tot în oraș. Închirierea unui apartament de vacanță în Veneția vă permite să vă bucurați de atmosfera romantică la prețuri accesibile. Dacă preferați cazare mai tradițională, există multe hoteluri ieftine în Veneția.

Principalul mijloc de transport este barca, așa cum orașul este înconjurat de o mulțime de canale ( nu mai puțin de 150), dar puteți explora orașul și prin o plimbare.  Dacă aveți automobil, îl puteți parca la intrarea în oraș, și după să ajungeți la centrul istoric cu metroul sau barca. Există și un alt tip de parcă, care este simbol al Veneției- vaporetti, numite autobuze pe apă sau taxiuri. La fel ca orice magistrală, aceste autobuze au linii și stații.

O altă caracteristică importantă a Veneției este producția de sticlă pe insula Murano, o activitate de artizanat care a făcut ca orașul să fie unul dintre cei mai mari producători de sticlă din Europa; materiale unice de înaltă calitate pe care le folosesc și abilitățile sale sunt de neegalat.

Veneția este unul dintre cele mai atrăgătoare orașe ale lumii – tipul de loc în care, ca vizitator, veți fi bineveniți să vă pierdeți (așa cum în mod inevitabil veți dori). Indiferent unde veți pleca , veți găsi istorie, frumusețe si romantism.