Valea-Grecului

Chișinău ➜ Valea-Grecului (Tur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80o”]


Valea-Grecului ➜ Chișinău (Retur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80

Valea Grecului este un sat, înconjurat de dealuri, din județul Vaslui, la o distanță de opt kilometri de Huși. Numele acesta, după o legendă sătească, i-a fost dat în cinstea unui negustor Grec, venit tocmai din Atena.

Cu toate acestea, spiritul grecesc se termină aici, satul din Comuna – Epureni nu s-a evidențiat prin importul de ulei de măsline, ci prin titlul de localitate cu cea mai mare natalitate. Acest titlu a fost primit în perioada comunistă.

Laude satului au fost aduse chiar de Nicolae Ceaușescu, într-o adresare către poporul României, în 1985. Mamele din sat au fost numite mame eroine, iar Ceaușescu și-a exprimat dorința de a le oferi personal diplome de merit. Un lucru curios, a fost faptul că Ceaușescu a botezat câțiva copii din satul comunei.

Chiar dacă, astăzi, foarte mulți locuitori a satului sunt plecați peste hotare, pentru muncă sau trai permanent, indicele natalității rămâne a fi unul ridicat. Astăzi localitatea numără 1600 de locuitori, dar din punct de vedere economic, cea mai mare ascensiune a fost înregistrată în perioada comunistă, și anume datorită mamelor eroine, care primeau pământ.

Pentru cei ce au obosit de aglomerația urbană sau de vacanțele în hotele, satul Valea Grecului poate deveni o alternativă superbă, prin farmecul său tradițional, peisaje idilice, tradiții conservate și ospitalitate. Puteți găsi în continuare pâine proaspătă, brânză și unt pe masă în fiecare seară. Agricultorii folosesc încă cai și cărucioare pentru a lucra în ferme și pentru a transporta totul de la fân la lemn de foc.

Unul dintre cele mai captivante trasee este AzugaValea GreculuiCabina Diham. Veți avea parte de o mulțime de priveliști uluitoare de munte. Savurați o plimbare, un traseu plin de impresii și locuri frumoase. După o primblare, aveți ocazia să primiți o doză de relaxare, în brațele primitoare ale personalului Cabinei.