Trieste

transport chisinau-triest

Chișinău ➜Trieste (Tur)


Trieste ➜ Chișinău (Retur)

Provincia Trieste este situată la sfârșitul unei benzi înguste de teren din sud-estul Friuli Venezia Giulia, între Marea Adriatică și granița cu Slovenia. Aceasta este o destinație extraordinară datorită comorilor sale istorice, opere de artă și caracterul specific zonei central europene.

Zona din Trieste este caracterizată de un peisaj abrupt carstic care dezvăluie continuu trăsături diferite, uimitoare și fermecătoare. Aproape de coastă se află o pajiște stâncoasă cu vegetație mediteraneeană, unde bate vântul Bora, în timp ce în interiorul ei sunt dealuri cu goluri și scurmi.

Farmecul zonei se datorează nu doar trăsăturilor sale naturale, ci și eleganței orașului Trieste, unde se simte influența habsburgică; orașele mici interioare cu tradițiile lor de lungă durată; și alte atracții turistice ciudate pe coastă – nenumărate pietre prețioase în această mică zonă de pământ.

Centrul vechi al orașului are un bogat repertoriu istoric și artistic, cum ar fi Arco Riccardo (arc), Teatrul Roman, Catedrala San Giusto (secolul al XIV-lea) cu decorațiuni de mozaic și Castelul San Giusto. Piazza dell’Unità d’Italia este extrem de fermecătoare, cu amprenta austriacă.

Trieste este un oraș care vorbește cu vizitatorul său prin monumentele sale care revin la perioade diferite, cafenele vechi, unde iubitorii de literatură și scriitorii își dau întâlnire. Faro della Vittoria este de neconceput: este un far impresionant pe dealul Gretta, un monument modern construit cu piatra albă de Orsera și dedicat celor căzuți în timpul primului război mondial.

Marea și peisajele carstice ale provinciei Trieste oferă o mare varietate de excursii în zonele sălbatice. Platoul Carstic este ideal pentru numeroase activități: ciclism montan sau sporturi extreme precum alpinismul liber. Râurile și căile navigabile sunt destinații pentru rafting și canotaj, precum și cursuri pentru practicarea golfurilor și stațiilor de echitație.

Bucătăria din provincia Trieste este bogată și variată, datorită influențelor austriece și venețiene. Bucatele tradiționale sunt: jota, o supă făcută cu varză albă, fasole, carne de porc și cartofi; zuf, o farfurie de polenta; multe tipuri de pilaf.