Timișoara

 

Chișinău ➜ Timișoara (Tur)


Tmișoara ➜ Chișinău (Retur)

Timișoara este un oraș mare și vechi, al treilea ca mărime din țară, cu o populație de peste 300 de mii de oameni. Este, în același timp, un polis tânăr, studențesc și, în același timp, un important centru industrial. În plus, dezvoltarea forțată în timpul domniei Habsburgilor a făcut ca vechiul centru al Timișoarei să fie similar cu orașele rafinate baroce ale Europei: românii numesc cu mândrie orașul lor o mică Viena. Și în același timp – cel mai cosmopolit oraș din România. Timișoara a fost primul oraș european, în care au apărut tramvaiele în 1869, iar 20 de ani mai târziu a devenit primul oraș, străzile căruia erau  iluminate electric.

Puteți merge pe jos până la cele mai interesante locuri din oraș: cele mai importante puncte sunt situate pe două piețe principale. Vă puteți baza și pe transportul public: în oraș circulă autobuze și troleibuze, destul de moderne și, de asemenea, – tramvaie vechi de modele germane.

În Timișoara există două tipuri de taxiuri: care au primit o licență în administrația orașului au un autocolant oval negru pe ușile din spate. Taxiurile companiilor locale care nu au o astfel de autocolantă (și pur și simplu inscripția „Taxi”) sunt de două ori mai ieftine, deși sunt, de asemenea, destul de legale.

În România, Timișoara este uneori numită orașul parcurilor. Lângă Piața Unirii este cel mai frumos dintre ele – Botanica. Nu departe de Piața Victoriei se află Parcul Pink și în același loc, în spatele catedralei se află Parcul Central. Și campusul institutului are un parc pentru copii. Lângă Pădurea Verde este Muzeul Satului, unde vă puteți familiariza cu modul tradițional de viață al locuitorilor români. În aceeași zonă este o grădină zoologică mică.

Micul oraș șvăbesc Jimbolia este situat la 40 km vest de Timișoara, la granița cu Serbia. Orașul este destul de vechi, cu o istorie bogată și o serie de atracții interesante. Simbolul Jimboliei este o statuie a Sf. Florian, sfântul patron al pompierilor.