Terni

Chișinău ➜ Terni (Tur)


Terni ➜ Chișinău (Retur)

Terni este un oraș încântător în inima regiunii Umbria, centrul Italiei. Acest oraș are o populație de aproximativ 111.000 de locuitori și este cunoscut ca Orașul îndrăgostiților. Râul Nera intersectează centrul orașului, ceea ce a determinat ca în trecut acesta să fie o importantă sursă de comerț. Ca destinație turistică, Terni beneficiază de o locație fantastică în zona rurală din Umbria – în jurul orașului sunt o mulțime de parcuri naționale și zone de frumusețe naturală, cum ar fi Parco Fluviale del Nera și Lago di Piediluco.

În plus, orașul își păstrează o mare parte din arhitectura sa istorică și are clădiri frumoase, cum ar fi Bazilica San Valentino și Duomo di Terni. Orașul beneficiază, de asemenea, de legături de transport excelentă către alte orașe și are multe de oferit unui potențial vizitator.

Situată în Parco Fluviale del Nera, Marmore Falls este una dintre cele mai frumoase atracții în aer liber din regiunea orașului Terni. Chiar dacă această cascadă poate părea naturală, este de fapt făcută de om.

Casulae a fost un oraș antic care a fost fondat în jurul anului 300 î.Hr. de către coloniștii din Imperiul Roman. Acesta este, de fapt, unul dintre cele mai cunoscute și bine conservate vechi situri arheologice din întreaga Italia.

Terni are o istorie veche și se poate spune că are câteva structuri antice care au fost păstrate din epoca romană. Amfiteatrul Roman este o astfel de structură și se află lângă Catedrala din Terni. Câteva părți ale teatrului au fost restaurate și făcute accesibile prin poteci moderne, iar spectacolele sunt adesea ținute aici – dacă aveți ocazia să vizionați o prezentare aici, atmosfera este fantastică.

Restaurantele din oraș oferă o mare diversitate de bucate marine, cum ar fi creveți, midii etc., ce sunt gătite perfect. Vă puteți bucura, de asemenea, de o selecție de mâncăruri tradiționale italiene de paste.