Tecuci

Chișinău ➜ Tecuci (Tur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80″]


Tecuci ➜ Chișinău (Retur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80

Tecuci este situat pe malul râului Bârlad și a râului Tecucel, în zonă de câmpie. După nivelul de dezvoltare, orașul poate fi plasat în grupul orașelor din România cu un nivel mediu de dezvoltare, comerțul în zonă se află în dezvoltare continuă.

Localitatea inițial s-a format pe baza unei așezări geto-dacice, după care aceasta a fost transformată în așezare daco-romană. Dezvoltarea comerțului din oraș este facilitată de poziția favorabilă, și anume la intersecția unor importante căi comerciale. Primele mențiuni scrise despre oraș datează încă din anul 1435, atunci el este menționat ca un centru de tranzit și de schimb pentru negustorii din țările de la nordul și vestul Moldovei, precum și din alte regiuni.

Datorită condițiilor naturale favorabile, această regiune întotdeauna a fost caracterizată ca un cadru uman prielnic pentru dezvoltare. Aspectele culturale ale acestei zone, au permis ca aceasta să își păstreze o imagine istorică puternică.

Pe lângă toate, orașul Tecuci este unul din puținele noduri feroviare cu patru direcții a liniilor ferate (spre Galați, Iași, Mărășești, Făurei).

În zonă sunt amplasate mai multe obiective atractive din punct de vedere turistic:

  • Parcul Din Slănic Moldova. Este mai mult decât un parc ordinar, acesta se deosebește printr-o frumusețe aparte. Aflându-vă aici, aveți posibilitatea să savurați liniștea pe care o oferă. Cu siguranță veți avea parte de o revitalizare nu doar fizică dar și sufletească. Natura parcului vă permite să absorbiți energia și să gustați din vitalitatea acesteia.
  • Cetatea Dacică. În starea în care se află astăzi, ruinele cetății mai sunt numite și cetatea zânelor, în numele văii cu același nume , care se află pe unul din dealurile ce mărginesc cetatea.
  • Ruinele Curții Domnești. Acestea reprezintă reședința fiului lui Ștefan cel Mare, Alexandru, în perioada anilor 1481-1496. A servit la acel moment ca centru administrativ, de control și de organizare a țărilor de jos.