Sibiu

Chișinău ➜ Sibiu (Tur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80


Sibiu ➜ Chișinău (Retur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80

Sibiu (Hermannstadt în limba germană) a fost cea mai mare și bogată dintre cele 7 cetăți cu ziduri construite în secolul al XII-lea de către coloniștii germani cunoscuți ca sașii transilvăneni. Bogățiile adunate de breslele sale au fost plătite pentru construirea atât a clădirilor, cât și a fortificațiilor pentru protecție.

Orașul vechi al orașului Sibiu își păstrează măreția din primele zile, când brandurile de calitate au dominat comerțul regional. La fel ca Sighișoara și Brașov, orașul este dominat de temperament distinct germanic. Mai multe secțiuni ale zidului medieval păstrează încă cartierul istoric, unde străzile înguste trec prin acoperișurile abrupte ale clădirilor din secolul al XVII-lea, cu baldachin, înainte de a se deschide în piețe extinse, cu o predominanță de biserici, cum ar fi Piața Mare și Piața Mică.

Sibiu este un oraș ușor pietonal, cu două nivele ușor accesibile: orașul superior, care adăpostește majoritatea atracțiilor istorice și orașul de jos, căptușit cu case colorate pe străzi pietruite și mărginit de ziduri impunătoare ale orașului și turnuri de apărare cu vedere spre râul Cibin.

În mod tradițional, orașul de sus era partea cea mai bogată și cea comercială, în timp ce orașul de jos a servit drept zonă de producție. Centrul istoric include Piața Mare, Piața Huet, frumosul Pasaj de Trepte care leagă cele două zone ale orașului, renumitul Podul Lăzilor, Piața Goldsmiths și Piața Mică.

Timp de sute de ani, acest oraș cu ziduri în inima Transilvaniei era una dintre cele mai puternice și prospere cetăți din Europa. Înconjurată de pereți impunători, fortificațiile din Sibiu au inclus 39 de turnuri de apărare, cinci bastioane, patru porți și cinci baterii de artilerie.

Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu este unul dintre cele mai vechi și mai bogate de acest gen din România, acest muzeu a fost înființat în 1849 de către Asociația Transilvăneană de Științe Naturale. Aici se găsește și un centru de observare astronomică.