Roma

Chișinău ➜ Roma (tur)


Roma ➜ Chișinău (retur)

Chiar înainte de a deveni capitala Republicii Italiene, Roma a jucat întotdeauna un rol-cheie, atât în Italia, cât și în Europa. Pe plan internațional Roma a fost dintotdeauna o influență politică, culturală și spirituală majoră.

Influența istoriei glorioase a Orașului Veșnic face ca această zonă să fie bogată în atracții și destinații turistice. Traseele antice ale drumurilor romane, ale apeductelor și ale reședințelor imperiale sunt fascinante pentru fanii arheologiei. În nordul provinciei Rome se află peisajul încântător al lacului Bracciano.

Castelul Orsini-Odescalchi este situat maiestuos în inima orașului și este descris ca fiind una dintre cele mai frumoase reședințe feudale din Europa, pentru combinația sa de structură militară și conac și pentru priveliștea sa impresionantă asupra lacului de sub el.

Subterana Romei este la fel de impresionant ca și suprafața: de exemplu, catacombele din San Callisto pe Calea Appiană antică dezvăluie surprize încântătoare pentru pasionații de artă, istorie și arheologie. Diversitatea terenului din provincia Romană face posibilă desfășurarea oricărei activități sportive, de la drumeții la sporturi de apă.

Excursiile naturale și arheologice sunt ideale în cadrul Parcului Regional Castelli Romani, cu flora și fauna și oportunități pentru drumeții și observarea păsărilor.

Într-un loc cu o istorie atât de veche, multe târguri și festivaluri au fost transmise pe parcursul timpului. Unul dintre cele mai faimoase și spectaculoase evenimente este Infiorata del Corpus Domini din Genzano, unde un covor impresionant colorat, este realizat cu o varietate de flori, împrăștiate de-a lungul străzilor orașului pentru a decora o procesiune religioasă.

Vinul, uleiul de măsline, cârnații și brânza sunt comorile acestui pământ și ingredientele unei tradiții culinare autentice de origine țărănească. În zona Cerveteri, sunt cultivate gustoasele anghinare romane, în timp ce împrejurimile Nemi sunt renumite pentru căpșunile lor delicioase.

Printre alte produse se numără castanele, fasolea, piersicile, smochinele și măslinele. Mâncărurile tipice din Lazio sunt aceleași ca în bucătăria romană.