Rimini

Chișinău ➜ Rimini (Tur)


Rimini ➜ Chișinău (Retur)

Situat în nordul Italiei, provincia Rimini se află în de sud-estul zonei Emilia Romagna. Stațiunile de litoral bine echipate, sate bogate în istorie, dealuri ușor accesibile, tradiție unică de artizanat și nu în ultimul rând bucătărie de calitate înaltă. Produsele gastronomice sunt elementele care au făcut Rimini Riviera una din cele mai frecventate locuri de vacanță din Europa, deja mai mult de  160 de ani.

Secretul unui astfel de succes este nu doar cordialitatea și ospitalitatea locuitorilor din zonă, dar și frumusețea, cultura și oferta de divertisment a peisajului, precum și un patrimoniu istoric-artistic prețios. Observați istoria orașului prin abundența sa de monumente și veți vedea acest loc mai mult decât simplu oraș estival.

Rimini este, fără îndoială, cea mai importantă stațiune de pe litoral a coastei Romagnan – mile de plaje fine de nisip albastru.  Plajele de aici sunt potrivite pentru orice categorie de vârstă.

Cu toate acestea, provincia Rimini nu este doar pentru vara: 470 de hoteluri sunt deschise pe tot parcursul anului, fiind o scena importanta pentru turismul de afaceri si de agrement, invitând oaspeții într-o infrastructura de înalta calitate, incluzând doua centre de convenții si un complex internațional echitabil.

O explozie de evenimente ce au loc pe tot parcursul anului: concerte, festivaluri de teatru și cinematografie, expoziții de artă și evenimente sportive, întâlniri culturale și festivaluri de gastronomie locală.

Riviera Rimini abundă în gusturi adevărate și oameni care cunosc și adoră mâncarea bună.

Un simbol a bucătăriei din zonă este piada- o pâine plată, fără legume, servită la cald cu prosciutto, salam, brânzeturi și / sau o serie de alte ingrediente.

Cele mai apreciate sunt pastele de casă: tagliatelle, ravioli, cappelletti acoperite de carne sau pește. În timp ce carnea afumată și la grătar este gătită cu măiestrie în Emilia, peștele este rege al mesei din Romagna, pregătit conform tradiției.