Riccione

Chișinău ➜ Riccione (Tur)


Riccione ➜ Chișinău (Retur)

Situat pe Riviera Adriatică din Romagna, Riccione se învecinează cu Rimini la nord (10 km) și Misano Adriatico la sud (4 km). Plaja largă, cu toate facilitățile moderne, Viale Ceccarini și buticurile sale, zone de noapte moderne, parcuri acvatice, discoteci și viața de noapte de pe plaja din gura râului Marano sunt câteva dintre motivele care atrag tinerii și cei ce căută o vacanță plină de farmec în această stațiune.

O vizită la Riccione este distractivă pe tot parcursul anului, iar perla verde a Adriaticii – așa-numita datorită străzilor, parcurilor și grădinilor cu arbori – este fermecătoare din primăvară până în vară. De la Paște până în septembrie devine destinația ideală pentru cei care doresc să petreacă un weekend sau o vacanță și să se bucură de tot ceea ce stațiunea are de oferit.

Inima orașului este Viale Ceccarini, care vibrează atât în timpul zilei cât și în timpul nopții. Vizitatorii pot să arunce o privire la cele mai recente colecții prezentate în buticurile la modă sau să se bucure de un aperitiv în aer liber, urmărind cele mai noi tendințe.

Orașul are, de asemenea, ceva de oferit  pentru cei care doresc să viziteze locuri de interes cultural. Villa Franceschi este o clădire din secolul al XX-lea care găzduiește Galeria de Artă Modernă, iar pe malul mării, nu departe de Viale Ceccarini, se află Villa Mussolini, odată cu reședința de pe litoral a lui Mussolini, care acum găzduiește expoziții și alte evenimente culturale pe tot parcursul anului.

Dar Riccione nu și-ar fi căștigat reputația lui fără o viață de noapte atât de intensă, care, ca un magnet, atrage o mulțime tânără și sofisticată la discotecile de top.

În Riccione, mâncarea este tradițională. Dacă piadina este regina indiscutabilă, vizitatorii nu trebuie să plece înainte de a încerca paste de casă, cum ar fi tagliatelle, tagliolini, strozzapreti sau tortellini cu sos de pește, pește minunat la grătar sau supă de pește.