Reggio Emilia

Chișinău ➜ Reggio Emilia (Tur)


Reggio Emilia ➜ Chișinău (Retur)

Situat în nordul Italiei, în Valea Po, la aproximativ 50 de km de Bologna, pe Via Emilia, Reggio Emilia se învecinează cu teritoriul Parmelor spre vest și cu teritoriul din Modena spre est. În partea de nord, râul Po separă teritoriul său de provincia Mantua, în timp ce în sud Apeninilor  marchează granița cu Liguria și Toscana.

În zilele noastre, renumit pentru gastronomie, calitatea stilului de viață și, pe plan internațional, „cele mai bune grădinițe din lume”, Reggio este, de asemenea, un oraș de artă, ale cărui simboluri sunt Bazilica della Ghiara din secolul al XVII-lea și faimosul Teatru Municipal.

Cele mai bune anotimpuri pentru o vizită sunt primăvara și toamna din cauza vremii și a numeroaselor evenimente organizate în oraș.

Itinerarul vizitei poate începe de la Sala del Tricolore (Sala Tricolor) și Muzeul său, care trece peste evenimentele istorice cu memorii napoleoniene și relicve ale Risorgimento. Vizita poate continua în Piazza Prampolini sau Piazza Grande din apropiere, cu statuia Torst Crostolo și, traversând arcadele Broletto, ajunge la micul Piazza San Prospero, sediul pieței tradiționale și, apoi, Piazza Fontanesi, un fel de cameră de zi.

Alte locuri de interes sunt Spazio Gerra, cu instalațiile sale de artă contemporană din ultimii ani. Colecții uimitoare Maramotti, care prezintă opere de artă de o valoare inestimabilă și Palazzo Magnani , sediul principal al expoziției, care găzduiește expoziții pe tot parcursul anului, cu o preferință specială pentru fotografie și artă modernă.

În afară de hotelurile orașului, printre care se poate număra chiar un palat istoric și pensiunea construită în palat medieval, este posibil să rămâneți și în castelele din Sarzano și Rossena situate în împrejurimi.

Nu părăsiți orașul fără a degusta și cumpăra delicatesele excelente ale gastronomiei sale: cappelletti sau caplètt, brânza Parmesan și Oțetul tradițional de balsamico. În brutăriile orașului, este posibil să găsiți erbazzona și chizze, în magazinele de patiserie, spongatele, tortul tradițional de orez și biscionul.