Râșnov

Chișinău ➜ Râșnov (Tur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80


Râșnov ➜ Chișinău (Retur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80

Orașul Râșnov este situat la doar 9 km de Brașov, în regiunea Transilvania a României. Cetatea Râșnov are o lungă istorie de succes ca punct de apărare strategic.  Sunt o mulțime de locuri ce trebuie să le vizitați și savurați. Unul dintre obiectivele turistice a cărui splendoare este ireproșabilă – este cetatea Râșnov. Situată pe un deal înalt, este un reper istoric important al țării, o vizită care vă va oferi impresii de neuitat și va adăuga o mulțime de descoperiri istorice pentru trezoreria cunoștințelor voastre.

Cetatea Râșnov a fost ridicată în secolul al XIII-lea de către Cavalerii Ordinului Teutonic pentru a întări zidurile orașului și a adăposti țăranii din spatele zidurilor. Locația a fost aleasă perfect – în partea de sus a dealului. De-a lungul anilor și secolelor, cetatea a fost capturată o singură dată. În spatele zidurilor nu prea mari, dar impunători ale cetății este o mică așezare a 30 de case din sat, biserici, școli și alte câteva clădiri. Pentru a crea o zonă de observare, au fost ridicate mai multe turnuri de veghe. Pe unul dintre ele, cel mai înalt, acum există o punte convenabilă de observare cu o vedere magnifică asupra orașului Râșnov și împrejurimilor sale.

În oraș, multe pensiuni sunt deschise, oferind cazare confortabilă și ieftină. În plus, Râșnov este un punct convenabil pentru excursii radiale spre Bran, Brașov, Zârnești sau Prejmer pentru acei turiști care doresc să rămână în sânul naturii și nu pentru a petrece noaptea într-o cameră de hotel.

Recent, cetatea veche a orașului Râșnov a fost restaurată la vechea sa glorie, iar astăzi puteți vizita rămășițele sale impresionante.

Un alt punct de interes se găsește în curtea interioară din spatele zidurilor antice din Râșnov, și anume Muzeul de Artă Feudală, unde se pot admira mobilier, arme, armuri și artefacte din secolul al XIII-lea printre care se află scheletul îngropat sub podeaua de sticlă.