Pesaro

Chișinău ➜ Pesaro (Tur)


Pesaro ➜ Chișinău (Retur)

Pesaro are un bogat patrimoniu cultural și istoric: Muzeul Municipal, locul de naștere al lui Rossini și Biblioteca Oliveriana; mozaicuri fine în Catedrală; Cetatea Rocca Costanza; teatre, biserici și vile artistice. Orașul are și structuri și centre culturale contemporane interesante, cum ar fi Centrul de arte vizuale din fosta piață de pește, biblioteca San Giovanni și o colecție de sculpturi moderne împrăștiate în jurul orașului.

Pesaro este cunoscut pentru evenimentele sale celebre la nivel internațional: Festivalul de Operă Rossini, care are loc anual în luna august, și capodoperele lui Gioachino Rossini cu cântăreți și artiști renumiți pe plan internațional; Festivalul Internațional de cinematografe modernă, care prezintă țările emergente și producătorii de film, încă puțin cunoscute publicului. Acest eveniment are loc la sfârșitul lunii iunie a fiecărui an și atrage experți și iubitori de cinema din întreaga lume.

Pesaro oferă tot ce vă puteți aștepta de la un oraș istoric de origine veche, dar încă dens populat, plin de viață și plin de locuri interesante. Explorând străzile înguste ale miezului istoric, puteți descoperi mici magazine și laboratoare care încă mai produc versiuni moderne ale olăritului pentru care Pesaro a fost renumit de-a lungul secolelor, librării și magazine de specialitate de toate felurile.

Puteți găsi, de asemenea, piețe mari care să corespundă oricăror cerințe, inclusiv o piață de antichități, care se desfășoară în cea de-a treia duminică a fiecărei luni și sute de magazine de îmbrăcăminte, multe dintre ele de calitate superioară.

Veți fi plăcut surprinși de numeroasele parcuri și grădini, paradisuri veritabile, atât în interiorul miezului istoric însuși, cât și dincolo de perimetru.

Specialitatea bucătăriei din zonă oferă, în special, deserturi italiene, gnocchi cu vin și brânză! O varietate de bere produsă local. Pește tradițional și paste italiene cu specific zonal, pot fi comandate în orice restaurant din oraș. Puteți fi siguri că veți avea parte de o experiență de neuitat.