Parma

Chișinău ➜ Parma (Tur)


Parma ➜ Chișinău (Retur)

Parma este un oraș istoric prosper și atractiv din regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei. Este renumit pentru brânza fină (parmigiano sau parmezan) și șuncă, iar această zonă este renumită în toată Italia ca fiind unul dintre cele mai bune locuri de luat masa.

Parma este un secret surprinzător de bine păstrat în ceea ce privește turismul, poate pentru că acest oraș nu are nevoie să-și facă reclame. Dar pumnii de vizitatori care sosesc aici vor găsi o importantă galerie de artă, muzee, biserici fresce, cumpărături bune, benzi istorice fermecătoare și, bineînțeles, bucătărie locală foarte bogată.

Parma este o destinație foarte bună pentru weekend, cu o mulțime de ocupații pentru turiști. Nu este un oraș deosebit de ieftin pentru vizitatori, dar nici nu este scump, iar mâncarea, cumpărăturile și hotelurile sunt de bună calitate.

Vizitatorii puteau vedea cele mai bune locuri din Parma într-o zi – principalele atracții sunt concetrate împreună. Cu siguranță o să găsiți o cazare centrală, deoarece plimbarea în jurul străzilor istorice ale orașului face parte din plăcerea inevitabilă de la Parma. Centrul este parțial pietonal și există restricții stricte de trafic, deci dacă aveți o mașină, este posibil să aveți nevoie să o parcați în afara zonei centrale.

Mâncarea este o activitate importantă în Parma, iar orașul dispune de o serie de restaurante care oferă bucătărie locală bună. Parma este foarte mândră de tradițiile sale culinare și de produsele locale, iar turiștii nu trebuie să fie atenți atunci când aleg un restaurant aici; urmați doar localnicii. Meniurile vor varia în funcție de sezon, reflectând oricare dintre specialitățile regionale. Este posibil să găsiți feluri de mâncăruri din paste, cum ar fi coletele tortelli – paste făcute cu produse sezoniere, cum ar fi dovleac, cartof, ierburi, ciuperci de porcini.

Parcul Teatrului Regia Teatro Regio pune în scenă spectacole de operă, dans și concerte în timpul iernii și primăverii, precum și o serie de evenimente de vară în aer liber. Teatrul este, de asemenea, locul principal pentru un festival anual dedicat compozitorului Giuseppe Verdi.