Modena

Chișinău ➜ Modena (Tur)


Modena ➜ Chișinău (Retur)

Modena este situată în inima regiunii Emilia Romagna și se întinde longitudinal în câmpia Po, mărginită de râurile Secchia și Panaro și nordul Apeninilor. Modena este orașul ideal: comorile sale arhitecturale admirabile, ospitalitatea sa, bucătăria și viața culturală, toate prezintă un amestec de inovație și tradiție.

Vizitatorii sunt răsfățați la masă de arome ale oțetului tradițional de balsamico care însoțește specialități locale și se pot plimba pe străzile strâmte din centrul orașului sau pe Piazza Grande. Modena este plăcută în orice anotimp și oferă turistilor frumuseți extraordinare, toate concentrate în centrul său istoric grațios, care dezvăluie splendoarea unui oraș care în trecut era capitala unui domnitori, care locuiau aici din 1598. UNESCO a recunoscut valoarea universală a comorilor monumentale ale orașului, declarând Catedrala, Piazza Grande patrimoniul mondial.

Peisajul orașului este spectaculosul Muzeul MEF-Enzo Ferrari deschis în martie 2012. Această structură recent restaurată comemorează Enzo Ferrari în casa în care s-a născut, cu o expoziție care povestește despre cele mai importante evenimente ale vieții sale.O galerie de artă, care găzduiește în prezent expoziții temporare despre cariera și mașinile lui Ferrari, precum și despre principalele stele și competiții ale acestei mărci de mașini de curse din Modena.

Nimeni nu poate pretinde că cunoaște Modena fără să guste faimosul produs- oțetul tradițional Modena balsamic – un condiment deosebit realizat din must de struguri gătit, care este păstrat ani de zile în butoaie de lemn.

Un meniu ideal în Modena trebuie să înceapă cu mâncăruri ușoare, printre care Modena Ham. Un loc de onoare printre bucate le revine pastelor tortellini. O masă include în special zampone, făcute cu carne de porc măcinată.

În fiecare an, în luna septembrie, Festivalul de Filosofie animă orașul timp de trei zile cu lecții și conferințe, în frunte cu filozofi și gânditorii contemporani, care vorbesc cu publicul în piețe, teatre și biserici din centrul orașului; expoziții și instalări, citiri și spectacole, concerte, jocuri și prânzuri minunate.