Mantova

Chișinău ➜ Mantova (Tur)


Mantova ➜ Chișinău (Retur)

Mantova se află în estul Lombardiei, la 98 de mile est de Milano și la 93 de kilometri sud-vest de Veneția. Se află pe malurile râului Mincio și este înconjurat de trei lacuri: Lago Superiore, Lago di Mezzo și Lago Inferiore.

O mare parte din atracția Mantovei se află în orașul său renascentist, recunoscut de UNESCO pentru patrimoniul său în 2008. Familia Gonzaga, care a controlat orașul și împrejurimile sale, a avut o influență majoră în extinderea orașului în timpul Renașterii. Mantova are, de asemenea, mai multe clădiri medievale, printre care rotundă din secolul al XI-lea.

Locația orașului, și anume câmpiile din Lombardia fac ca acesta să fie un loc ideal pentru a fi explorat cu bicicleta. Puteți să vă adresați la biroul de informare turistică din Piazza Mantegna pentru detalii despre locurile de renume pentru a închiria biciclete. Dacă nu doriți să vă încercați norocul cu bicicleta pe drumurile italiene, zona înconjurătoare are o piste de ciclism desemnate, care vă permit să explorați cele trei lacuri din jurul orașului și valea râului Mincio.

Nici o vizită nu ar fi completă fără un tur al orașului Sabbioneta, un testament al idealurilor lui Vespasiano Gonzaga, care dorea să-și definească moștenirea culturală lăsând în urmă orașul „perfect”. Înconjurat de zidurile medievale, punctele de interes ale lui Sabbioneta sunt cele mai importante porți ale orașului.

Una dintre plăcerile de a vizita Mantova este posibilitatea de a vă bucura de mâncare tradițională  și băuturile selecte. Bucatele din bucătăria din zona de nord a Italiei se manifestă prin diverse forme de pilaf, pe lângă ele bucatele  tipice din zona Mantova includ paste tortelli umplute cu dovleac și creveți din râul Mincio. Vinul din podgoriile din nordul orașului sunt prezentate în majoritatea restaurantelor din oraș.

Cele mai obișnuite rețete de carne sunt fripturile, carnea fiartă, carnea de vită friptă, puiul și vânatul. Omletele sunt adesea făcute cu pește prăjit sau creveți mici.