Imola

Chișinău ➜ Imola (Tur)


Imola ➜ Chișinău (Retur)

Imola este situat într-o poziție minunată, la 30 km de Bologna și la numai 60 km de plajele însorite ale Rivierei Romagnola. Cunoscută în întreaga lume pentru pista de curse, Imola este locul ideal unde puteți petrece câteva zile bucurându-vă de cultură, sport, mâncăruri delicioase și tururi de vin.

Vilele elegante și Rocca Sforzesca sunt doar câteva atracții ale centrului istoric, care le puteți vizita făcând o plimbare. Facilitățile sportive de nivel înalt fac Imola locul potrivit pentru iubitorii de natură și sport.

Imola este un loc bun de vizitat pe tot parcursul anului, datorită climei sale blânde și poziției geografice superbe. Rocca Sforzesca (cetatea Imola), care datează din secolul al XIII-lea, este cea mai impunătoare clădire a peisajului urban. Complexul, deschis publicului, găzduiește o colecție rară de arme vechi și o expoziție de prestigiu de ceramică medievală. Din partea de sus a clădirii se poate vedea o panoramă de 360 ° a teritoriului orașului, de la câmpie până la Apenini.

Printre numeroasele palate ale centrului istoric, Palazzo Tozzoni se remarcă prin mobilierul splendid și starea sa perfectă de conservare. Deosebit de interesante sunt cramele conacului, care găzduiesc o bogată colecție de obiecte și instrumente istorice ale culturii rurale locale.

Farmacia spitalului, inaugurată în 1794 și în mare parte intactă în ceea ce privește mobilierul și decorațiile, este un exemplu fascinant al unei farmacii din secolul al XVIII-lea, îmbogățită de plafonul boltit decorat și de 457 vase antice afișate în dulapuri sculptate din lemn.

NU ezitați să gustați castrato (carne de oaie la grătar) și fiorentina (friptură de ouă la grătar). În plus, piadina romagnola locală (pâine fără alune)  servit cu brânzeturi sau salamuri moi. În ceea ce privește vinul, o selecție largă include: Sangiovese DOC (roșu) și Albana DOCG (alb).

Dacă vă place mersul cu bicicleta, vă puteți plimba de-a lungul Văii Santerno, a Văii Sillaro sau a Văii Selcet, trei locuri unde puteți petrece timp în natură sălbatică și peisaje minunate.