Ferrara

Chișinău ➜ Ferrara (Tur)


Ferrara ➜ Chișinău (Retur)

Situat pe câmpia mare din Emilia, orașul Ferrara se află la câțiva kilometri sud de râul Po și la aproximativ 50 km de mare. Ferrara este un oraș minunat de artă, unde puteți să vă bucurați de plimbări pe străzile sale, caracterul său – capitală renascentistă – dezvăluit în fiecare colț. Prin trecutul său glorios, puteți înțelege rădăcinile prezentului său.

Cele mai bune anotimpuri pentru vizită sunt primăvară și toamnă. Mai, în special, luna de festivități legate de faimosul Palio de la St George; în martie și septembrie se desfășoară expoziții de prestigiu în Palazzo Diamanti, o bijuterie a Renașterii lui Ferrara; în ultima săptămână de august, muzicienii de stradă din întreaga lume se reunesc pentru Festivalul Ferrara Buskers, umplând seriile târzii de vară  cu muzică.

Cu siguranță trebuie să vizitați și numeroasele muzee. Departe de a fi doar un depozit pentru opere de artă, colecțiile lui Ferrara se remarcă din cauza modului în care acestea reflectă realitatea din afara, fie că sunt moșteniri ale trecutului, fie momente ale prezentului. Mergând mai adânc în partea medievală a orașului, puteți descoperi bijuterii de artă religioasă cum ar fi Mănăstirea Sant’Antonio din Polesine cu frescele sale Giotto-esque sau Biserica Santa Maria in Vado, un loc de pelerinaj de la miracolul euharistic care a avut loc în secolul al XII-lea.

Nu puteți pleca fără să faceți o plimbare pe străzile atmosferice medievale sau cu bicicleta în jurul zidurilor orașului renascentist, care rămân practic intacte.

„Coppia”, faimoasa pâine din Ferrara (se mândrește cu certificarea de origine IGP); „Cappellacci”, paste umplute cu dovleac și brânză de parmezan sunt foarte populare, precum și „pasticcio di maccheroni”, o adevărată culminare a tradițiilor curții; „salama da sugo” este un amestec neobișnuit de produse din carne de porc. În cele din urmă, „pampepato”, un tort picant acoperit într-un strat de ciocolată.

Pereții orașului sunt parcul preferat al localnicilor pentru jogging: puteți merge pe o distanță de aproape 9 km de lucrări de terasament, între verdele de var și cărămidă roșie a zidului.