Fano

Chișinău ➜ Fano (Tur)


Fano ➜ Chișinău (Retur)

Fano este un oraș și stațiune de pe malul Mării Adriatice, la nord de regiunea Le Marche, la sud-est de Pesaro. Neobișnuit pentru stațiunile din această parte a coastei, istoria orașului Fano începe acum 2000 de ani – a fost la un moment dat cea mai mare așezare romană de pe Marea Adriatică – și există câteva clădiri interesante și monumente ale secolului al XVI-lea și ale secolului XVI.

Este ca o stațiune de pe litoralul adriatic, cu plaje de înalta calitate, pentru care Fano este bine cunoscut si motivul pentru care atrage atât de mulți vizitatori in timpul verii și ca urmare poate deveni destul de aglomerat.

Intrarea în oraș este prin una dintre atracțiile principale – Arco di Augusto. Această intrare a fost construită în momentul extinderii orașului în 1227. În 1425, sub Pandolfo III Malatesta (1389 ca-1427), poarta a fost întărită de un turn. Originile Catedralei Fano de pe Via Arco di Augusto datează probabil din secolul al X-lea, dar construcția actuală este din 1140. Catedrala a fost proiectată de Magister Rainerus, așa cum se vede pe inscripția veche din interiorul bisericii.

O atenție deosebită ar trebui acordată, de asemenea, colecțiilor din Muzeul și Galeria de Artă din Fano, găzduit de Palazzo Malatesta. În acest Muzeu / Galeria de Artă puteți vedea o secțiune arheologică și câteva picturi importante ale unor artiști italieni și străini precum Michele Giambono (1400-1462) și Giovanni Santi și mulți alții.

O vizită la Fano se poate încheia cu o călătorie în afara orașului, spre dealurile Metauro. Această zonă produce de mult timp un vin excelent, care se combină bine cu produsele locale, cum ar fi ciupercile. O altă specialitate a împrejurimilor lui Fano sunt carnea, cum ar fi cârnații San Costanzo, „Vernajo” și „Barbarino”. Printre principalele bucate din restaurantele de aici se recomandă „pappardelle cu castane”, iar pentru desert „Straccadenti” și „Berlingozzi”.