Faenza

Chișinău ➜ Faenza (Tur)


Faenza ➜ Chișinău (Retur)

Faenza este situat pe Via Emilia, între mare și dealuri, la jumătatea distanței dintre Bologna (50 km) și Rimini (65 km) și la intersecția drumului ce leagă Ravenna (32 km) de Florența (100 km).

Aici arta ceramică a combinat noul, anticul și un simț artistic plin de viață, ce poate fi găsit în atelierele olarilor, palate, spații urbane, școli de artă, precum și în evenimentele culturale care au loc pe tot parcursul anului. Aici sunt atât magazine elegante cât și pentru plăceri gastronomice. Încercați restaurantele fine și barurile de vin din centrul orașului, care sunt întotdeauna gata să vă primească în vizită.

Începând cu secolul al XIV-lea, Faenza a fost un important punct politic și cultural, datorită domniei familiei Manfredi, care a construit legături puternice cu familia Medici din Florența. Timp de secole orașul a fost împodobit cu monumente care își păstrează farmecul și astăzi.

Spațiile urbane sunt și ele capodopere: impresionantul Piazza del Popolo, delimitat de portițe, pe care se află Palazzo della Podestà și Palazzo Municipale (Primăria), fostul sediu al familiei Manfredi, Piazza della Libertà cu Catedrala construită la sfârșitul secolului al XV-lea și fântâna monumentală de la începutul secolului al XVII-lea.

Faenza poate fi vizitată pe tot parcursul anului datorită programului încărcat de evenimente, târguri și expoziții de ceramică de pe piață, cum ar fi Campionatul mondial Pot Thrower. În timpul verii, centrul orașului este animat de „Martedì d’Estate”, un eveniment tradițional cu expoziții, spectacole organizate pe străzi, excursii ghidate la clădiri și biserici istorice, muzică live și degustări de produse locale oferite de restaurante și baruri.

Teritoriul se mândrește cu o gamă largă de produse excelente, cum ar fi: piersici și nectarine Romagna, caise și struguri, cultivate cu metode de agricultură ecologică. Vinurile au câștigat recunoștințe înalte, DOC Sangiovese, Trebbiano, Pagadebit și Cagnina, și DOCG Albana în versiuni uscate și dulci