Cattolica

Chișinău ➜ Cattolica (Tur)


Cattolica ➜ Chișinău (Retur)

Cattolica este cea mai sudică stațiune de pe Riviera Adriatică din Emilia Romagna, la aproximativ douăzeci de kilometri de Rimini și la granița cu regiunea Marche. Cu un nume asociat cu frumusețea peisajului și a mării face această stațiune bine cunoscută și atractivă atât pentru vizitatorii italieni cât și pentru cei de peste hotare, destinație ideală pentru vacanțe.

Orașul este extrem de mândru de originea sa maritimă și de vechea tradiție a ospitalității, care datează din momentul în care a fost o arteră și o escală pentru călătorii de-a lungul Via Flaminia (200 î.Hr.). Acesta are o structură de cazare eficientă, iar piețele, grădinile și zonele publice au fost recent modernizate. Noul port de agrement a fost inaugurat în 2008.

Pentru turiști și vizitatori, Cattolica este mai atractivă în perioada de la începutul  primăverii până în octombrie, atingând vârful în timpul verii, când industria ospitalității lucrează la capacitate maximă. Cu toate acestea, există numeroase hoteluri și restaurante deschise pe tot parcursul anului.

Este un oraș elegant, fapt ce se poate observa prin o plimbare de-a lungul străzilor sale cu copaci, cu magazine, baruri și restaurante primitoare, unde să vă opriți pentru un aperitiv sau o înghețată. Puteți să vă odihniți într-una din piețele recent renovate, împodobite cu fântâni.

Cattolica știe cu siguranță cum să-și distreze oaspeții. Timpul liber și orele de seară sunt întotdeauna pline de evenimente, expoziții și sărbători.

De asemenea, merită vizitat vechiul port, unde în mod tradițional este parcată flota de pescuit. În forma unui pătrat, cu o fântâna caracteristică în formă de barcă, cu o serie de baruri și restaurante în centru.

Peștele local triumfă în bucătăria restaurantelor din oraș – la câțiva kilometri de coastă există două paturi naturale de stridii Ostrea edulis, un soi foarte popular. Cattolica are restaurante excelente cu pește, datorită și flotei mari de pescuit care aduce zilnic o captură proaspătă.