Carpi

Chișinău ➜ Carpi (Tur)


Carpi ➜ Chișinău (Retur)

Carpi este un oraș turistic din regiunea Emilia-Romagna, cu o populație de aproximativ 70 de mii de oameni. Baza acestui oraș frumos și important datează din secolul al VI-lea. Probabil numele său provine de la numele latin al carpenului (carpinus), ceea ce sugerează că în antichitate această zonă era acoperită de păduri de carpen.

În zilele noastre, Carpi este un oraș plin de viață, datorită industriilor sale și artizanatului, comerțului și schimburilor sale comerciale și culturale, vieții sale artistice și științifice. Este un oraș care nu se oprește niciodată și oferă un calendar plin de evenimente pe tot parcursul anului.

Centrul vechi, însă, nu a fost implicat în acest proces de modernizare și și-a păstrat trăsăturile medievale și renascentiste.

Orașul păstrează o remarcabilă moștenire artistică cu mărturii ale Evului Mediu. Piazzale Re Astolfo, centrul vechi al orașului este încă inima orașului medieval, pe care se află „Sagra”, inclus în circuitul european al clădirilor romanice, Palazzo dei Pio și fabrica Loria, unde au fost făcute odată pălăriile de paie și care este acum biblioteca civică.

Zona din afara centrului istoric din Carpi este, de asemenea, bogată în monumente și opere de artă demne de o vizită – în particular biserici. Plecând de la Piazza Garibaldi și îndreptându-vă de-a lungul Via San Francesco ajungeți la Biserica Sfântul Francisc, care datează din secolul al XIII-lea, deși a fost reconstruită la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Carpi are mai mult decât istorie, artă și cultură, orașul are și un gust aparte pentru mâncare bună și vin. Sunt mai multe restaurante în oraș și în zonele înconjurătoare unde puteți gusta mâncărurile tipice ale zonei: vă sugerăm să preparați mâncăruri locale, paste bazate pe tortellini, tagliatelle, maltagliati și tortelloni.

Orașul este cuprins între diferite provincii și regiuni, fiecare dintre ele moștenind cunoștințe și arome: oțet tradițional balsamic și toate produsele secundare de must de struguri, orez, șuncă prosciutto, murături fine, parmezan, vin lambrusco, pere, paste proaspăt umplute.