Bușteni

Chișinău ➜ Bușteni (Tur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80


Bușteni ➜ Chișinău (Retur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80

Orașul este poarta Bucegi Bușteni, șeful turismului montan din România. Situat în estul extrem al Carpaților, în mijlocul țării, orașul este un loc ideal pentru călătoriile în munții Bucegi pentru drumeții, alpinism și odihnă. Stațiunea Bușteni oferă climă favorabilă în orice anotimp, este locul perfect pentru vacanțe, călătorii de weekend și escapade în munți.

Bușteni este stațiunea ce oferă vizitatorilor săi o mulțime de obiective turistice și trasee care nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Este situat la o altitudine de 800 de metri de la poalele munților Bucegi. Pe lângă numeroasele trasee care le oferă pentru parcurgere, stațiunea uimește prin panorame superbe ale orașului, obiective turistice. Pentru perioada de iarnă, stațiunea Bușteni oferă turiștilor mai multe pâtrii, dintre care cea mai cunoscută este pârtia Kalinderu.

Cu siguranță, merită atenția și Mănăstirea Caraiman, situată la poalele munților, aceasta este un loc minunat de pelerinaj. Aici veți putea să savurați din peisajul și liniștea uimitoare a acestui loc.

Cascada urlătoare este o altă destinație ce uimește prin splendoarea și energia pe care o transmite. Castelul Cantacuzino, după o perioadă destul de îndelungată de activare ca o unitate sanitară, a fost redat în circuitul turistic. Castelul reprezintă un monument fascinant de arhitectură, în grădina exterioară a acestuia se află și o peșteră.

În ceea ce privește cazarea, stațiunea dispune de un număr optimal de pensiuni și hotele, cu un echilibru veritabil dintre preț și calitate.

Printre obiectivele turistice din Bușteni se numără:

  • Babele– culme muntoasă din partea central-nordică a masivului Bucegi, un important obiectiv turistic de la care se poate pleca spre Vf. Omu.
  • Sfinxul– stâncă uriașă, singuratică în munții Bucegi. Din partea laterală stânca arată ca o înfățișare de om, de unde vin și numeroase mituri.
  • Pârtia Kalinderu– este una dintre cele mai moderne din țară, destinată agrementului, concursurilor și competițiilor sportive.