Brăila

Chișinău ➜ Brăila (Tur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80


Brăila ➜ Chișinău (Retur)

În curînd!!!!! Detalii la Tel: 022-22-30-80

Brăila, cel mai vechi și cel mai mare centru urban al județului, este unic prin numeroase atracții de mare valoare, cum ar fi Teatrul „Maria Filotti”, Teatrul de păpuși, Muzeul de Istorie cu numeroase obiecte și documente privind evoluția orașului și a împrejurimilor.  Muzeul are un model al cetății Brăila, care se afla în zona actualului Parc Central din Piața Traian, și o copie a planului urban elaborat în perioada 1831-1835, în planurile în care a fost constituită baza sistematizării orașul în forma unui amfiteatru.

Brăila e formată din străzi dispuse în cercuri concentrice, cu alte străzi care le taie ca niște raze și cu baza pe firul Dunării, așadar centrul orașului e de fapt la margine.

Județul Brăila, deși nu se află într-o zonă de cea mai mare importanță pentru turism, oferă multe posibilități de dezvoltare a unor parteneriate active datorită, în parte, resurselor și factorilor naturali: deschiderea Dunării și prezența lacurilor, multe dintre bogate în săruri ușor solubile, cu calități terapeutice, pentru care unele dintre ele sunt utilizate în tratamentul bolilor.

O importanță deosebită în domeniul exploatării turismului pe teritoriul Brăilei sunt resursele balneare bazate pe noroi curativ din lacurile sărate. Lacurile de sare au ape cu un conținut ridicat de cloruri și sulfați alcalini, la care se adaugă bromură și iodură de sodiu, împreună cu cantități semnificative de nămol terapeutic, motiv pentru care au fost recomandate timp de aproape un secol de către cercetătorii balneologi pentru tratamentul.

Turismul din zona Brăila reunește forme bine cunoscute de turism – turismul balnear, tratament, recreere, pescuit sportiv, turism nautic – realizate spontan, turismul cultural.

În restaurantele din zonă, aveți posibilitatea să savurați mâncare tradițională cu specific local. Ciorbă românească de potroace, slănină afumată, bulzul cu brânză de burduf, și multe altele. Cu siguranță nu veți pleca fără să gustați bucate din pește. Saramura, plachie, ciorba, pane, plăcintă si alte stări de agregare culinară.