Bologna

Chișinău ➜ Bologna (Tur)


Bologna ➜ Chișinău (Retur)

Teritoriul provinciei Bologna este frumos și variat. O topografie care se întinde pe câmpia Po River Valley, de-a lungul râurilor Reno și Panaro, pe dealuri și în munți, de-a lungul coloanei Santerno și Senio Rivers la est și glisează dincolo de Dardagna în vest.

Bologna și împrejurimile sale oferă, bineînțeles, peisaje și natură, dar totodată artă și cultură. Turismul cultural este foarte accentuat și răspândit, o atenție deosebită se acordă nevoilor vizitatorilor și îmbunătățirii din ce în ce mai mari a patrimoniului provinciei.

O caracteristică importantă a orașului sunt portițele sale care, în centru, ajung la o lungime totală de aproximativ 23 de mile, făcând astfel Bologna orașul cu cele mai multe arcade din lume.

Piazza a fost întotdeauna inima orașului, precum și locul de desfășurare a evenimentelor și sărbătorilor civice și religioase. Este înconjurată, pe de o parte, de impresionanta bazilică San Petronio, cu fațada incompletă; în ciuda măreției sale, Catedrala San Pietro joacă rolul de Duomo. De asemenea, în Piazza Maggiore sunt Palazzo del Podestà, Palazzo dei Notai și Palazzo dei Banchi.

Într-un loc care oferă dealuri, câmpii și munți, iubitorii de activități în aer liber își pot alege destinația preferată.

Iubitorii munților se vor îndrepta spre natura natală a Muntelui Bibele, un masiv format din trei vârfuri principale: Muntele Bibele, Tamburino și Monte Savino, care își ia numele din multitudinea de ape de izvor.

Pentru iubitorii de alpinism liber este sugerat să vizitați Badolo și fața stâncoasă pe care alpiniștii o numesc Cetatea Badolo; perfect pentru observarea păsărilor este Bora di San Giovanni, o zonă de modernizare a mediului în care pot fi găsite multe specii de păsări.

Pe străzile din Bologna este posibil să vedeți producția de tortellini. Această zonă este de fapt paradisul pastelor proaspete de ou, care este mândria majoră a regiunii. În mare parte, sunt paste umplute, cu excepția tagliatelle, care diferă prin formele lor asemănătoare cu inele, pălării și bomboane.